You are here: Home Часови Стомачен (ориентален) Танц

СТОМАЧЕН (Ориентален) ТАНЦ

Е-пошта

Стомачен (Ориентален) Танц

За првпат во ТСК Ритам Плус се организираат часови по СТОМАЧЕН (ОРИЕНТАЛЕН) ТАНЦ - "BELLY DANCE".

Причината за ова е секако се поголемиот интерес за овој тип на музика и култура. Овој начин на танцување изобилува со навистина прекрасни движења на целото тело, а особено на колковите.
                     

Оваа е можеби омилениот танц на поголемиот дел од понежниот пол и секако дека тоа е сосема оправдано!

Овие часови покрај тоа што ќе ви бидат забавни, ќе допринесете за поголема контрола на вашето тело (баланс, кондиција) и секако да уживате во звуците на ориенталната музика.

 
  • Контакт информации

  • Кои сме ние?

Можете да нé контактирате преку:

  • ЛОКАЦИИ: Центар, Карпош и Аеродром
  • Тел: ++389 71 34 64 53

Танцов спортски клуб Ритам плус

Нашата мисија е промовирање на друштвено танцување, танцот како спорт, изучување на стандардни и латино-американски танци...едноставно секаков облик на танцување. Секогаш сме креативни па затоа бидете дел од нашиот клуб, танцувајте за време на часовите или на многуте латино забави кои ги организираме.